diumenge, 18 de maig del 2008

Racisme pur traduït en contracte

És increïble com al 2008 poden llegir-se propostes com les que estem veient.

Resulta indignant. Tot i que no em va sorprendre el fet que els del PP pretengueren dur a les comunitats autònomes a les que governa les propostes del programa electoral que els ciutadans i ciutadanes varen rebutjar a les últimes eleccions generals. I menys encara que fora el senyor Camps el primer en intentar posar en marxa aquest contracte.

El contracte que han de signar les persones immigrants no comunitàries –només no comunitàries, pareix que els demés coneixen totalment l’idioma, la cultura, la història del País Valencià...- pretén assolir un compromís de respecte de les costums espanyoles a canvi de gaudir dels mateixos drets que la resta de ciutadans i ciutadanes.

Analitzant les últimes paraules d’aquesta afirmació, ‘...a canvi de gaudir dels mateixos drets que la resta de ciutadans’, la meua sorpresa augmenta a nivells exagerats. Som diferents uns i altres? Uns tenim més drets que altres? (...).

Des de ben xicoteta he tingut, el que pense que és, una molt bona frase al cap: “tots som iguals, tots som diferents”, i mai podré comprendre –ni tan sols suportar- els comentaris despectius, discriminatoris, xenòfobs..., les formes d’actuar en relació a aquests sentiments, i tampoc el fet de que alguns pensen que uns mereixem més que altres.

Per altra banda, des del PP afirmen ‘por qué una persona no querría saber que tenemos un idioma, una cultura, y una historia propia? No se trata de que las asuman, sino de que sencillamente las conozcan porque es la base de la integración’. És graciosíssim, de veres. Aviam, si això és el que pensen... aquest miserable contracte tindria que ser signat per la majoria de la cúpula popular –entre d’altres-. En primer lloc, tenen una confusió realment greu en lo referent a l’idioma, senyors el valencià és un dialecte del català, per molt que vulgau convertir-lo. En segon lloc, cultura? Parlen de cultura persones que estan intentant per tots els mitjans possibles fer-la desaparèixer –tot i que resisteix, molt a pesar d’ells-. I per últim, la història, moltes vegades em pregunte si realment coneixen la història del País Valencià? Malauradament, la resposta és sí, i és per això que intenten esborrar la memòria, i amb ella, la nostra història. Els bons del partit popular...

En fi, contracte que discrimina, estigmatitza, i només, genera més racisme. Exclou, fomenta la xenofòbia i la criminalització del col·lectiu.