dilluns, 15 de setembre del 2008

Education for citizenship

"Habrá dos profesores en el aula y se realizará en inglés".
Aquesta és l’afirmació que el senyor Alejandro Font de Mora, conseller d’Educació del Govern valencià, feia davant d’un conjunt de periodistes que quedaven perplexos.

A partir d’aquest curs es viurà una estranya situació a les aules del País Valencià. Per una banda, s’estudiarà una assignatura que no és anglès en aquest idioma estranger –un govern que no dona cap interès ni suport a la llengua pròpia de la terra, un govern que fomenta el monolingüisme del castellà, un govern que permet que a la majoria d’instituts no es puga estudiar en valencià.... vol obligar a estudiar en anglès-.
Per altra banda, els estudiants es trobaran amb la presència de dos professors per aula, un serà el professor que ha d’impartir l’assignatura, i l’altre, l’especialista en anglès, l’un xiuxiuejarà a l'altre els continguts de la nova assignatura, mentre l'altre, anirà traduint-los.
La Generalitat Valenciana ha decidit impartir aquesta nova assignatura en anglès, i ho fa en un intent clar de desprestigi.
No contents en això, també han decidit variar el contingut de l’assignatura, pel que els estudiants del País Valencià no estudiaran el mateix temari que s’impartirà a altres instituts, s’ha intentat evitar tot tipus de contingut ‘moral’, pel que no es tocaran temes com poden ser la homosexualitat.
Acabat d’escriure això, me’l mire... i la inverosimilitut m’envaeix, no acabe de creureme-lo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

mare meva...

quin teatrillo tenen muntat!!

Si el que pretenien era ridiculitzar l'assignatura ho han aconseguit, no hi ha ningú amb dos dits de front que se la pugui prendre seriosament!

Quan s'adonaran q amb l'educació no s'hi juga?